ANA KOTEVSKI 

Ana je rođena u Beogradu 1988. godine, gde i dan danas živi radi i igra. Sa irskim plesom se upoznala 2004. godine, a samo dve godine kasnije, 2006. sa nekoliko tadašnjih saigrača učestvuje u osnivanju trupe Erin’s Fiddle. Po struci je diplomirani Menadžer umetničke produkcije, a kroz rad u trupi uspela je da spoji tri svoje velike ljubavi – ples, organizaciju i rad sa ljudima. Osim formalne funkcije predsednika Udruženja građana “Erin’s Fiddle”, Ana je trener, koreograf, projektni menadžer, kostimograf, scenograf (po potrebi i još mnogo toga) i naravno aktivan plesač – takmičar i deo performans tima. Kao član Erin’s Fiddle učestvovala je na mnogim međunarodnim takmičenjima irskog plesa (u Beču, Milanu, Štutgartu i Pragu), na kojima je osvajala brojne nagrade. Ipak, daleko više je ponosna na uspehe plesača koje je pripremala za ta ista takmičenja, kako mlađih, tako i starijih, od 7 do 27 godina. Svoje iskustvo trenera sticala je višegodišnjim intenzivnim radom sa ljudima, u saradnji sa ostalim trenerima trupe i kroz raznovrsne radionice sa inostranim instruktorima irskog plesa. Pored svoje aktivne uloge u Erin’s Fiddle, Ana je zaposlena na poziciji administrativnog asistenta u HR firmi GI GROUP, odsek za trening i razvoj zaposlenih.

Omiljena vrsta plesa: Slip jig

Dobro odigran slip zahteva mnogo napora, uloženog truda i energije, dok spolja gledano deluje graciozno i staloženo, baš kao i Ana - pored svih redovnih dnevnih obaveza, akcija, planova i problema i dalje svojim saigračima i kolegama uvek pristupa sa osmehom i razumevanjem.

 

 

 

MILENA JOVANOVIĆ

Milena je rođena 1987. godine u Beogradu. Zakoračila je u svet irskog plesa 2005. godine, a dve godine kasnije, priključuje se trupi Erin’s Fiddle. Ovaj magični plesni svet ju je privukao i motivisao da godinama razvija svoje izvođačke sposobnosti, o čemu svedoči veliki broj nastupa, kako grupnih tako i solističkih, kao i brojna međunarodna takmičenja u irskom plesu. Razvojem kvaliteta igranja, Milena je upoznala i druge aspekte irskog plesa. Naime, od 2010. postaje trener i koreograf. U radu sa odraslima, a nešto kasnije i sa decom, nailazila je na brojne izazove, koji su pozitivno uticali na njen pedagoški razvoj. Oduvek je postojala ljubav prema učenju drugih, o čemu svedoči i njena profesionalna orijentacija. Milena je po zanimanju master teoretičar umetnosti. Trenutno je na doktorskim studijama iz ove oblasti i radi kao saradnik u nastavi na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Svoja znanja iz muzike su joj poslužila da se iskaže na još jedan kreativan način, a to je komponovanje. Napisala je nekoliko kompozicija za irsku plesnu predstavu ''Erindol'', koja se izvodila 2012. godine u Beogradu. Milena teži da sve svoje tri ljubavi: muziku, ples i pedagogiju, neprestano razvija i proširi znanja iz ovih oblasti, koji joj uvek pružaju neku vrstu izazova, a zatim i zadovoljstva.

Omiljena vrsta plesa: Hornpipe

Ovo je jedan od plesova koji se igra u cipelicama za step. Karakteriše ga punktiran ritam, koji je neophodno precizno naglasiti, baš zbog njegove ritmičke osobenosti. Kako je fokus ovog plesa na ritmu i podražavanju njegove ''seckavosti'' lako se zanemare stav i držanje, što je jedna od najvažnijih karakteristika bilo kog plesa, a naročito irskog. Savladati ovaj ples je veliki izazov. Zahteva puno truda, ritmičke preciznosti i dosta ambicije, što je za Milenu od velike važnosti i što najviše ceni.

 

 

 

 

 

Ana Kotevski  +381 63 615 880 / E-mail: erinsfiddle@gmail.com

            

© 2015 Erin's Fiddle